• Gratis verzending vanaf € 350
  • iDEAL
  • Gratis verzending vanaf € 350
  • iDEAL
Kunstenares Marianne van der Haar

Kunstenares Marianne van der Haar

In 2003 ben ik naar de Wackers Academie gegaan om te leren schilderen volgens het aloude ambacht. Ondanks dat ik er veel geleerd heb, gaf dit me toch niet die voldoening en dat plezier wat ik aan creativiteit wil beleven. Aldus, ben ik verder gegaan op mijn zoektocht en ben even bij de Zondagsschilders in Amsterdam binnengelopen en heb uiteindelijk zelf een coach in de armen genomen. Met name om te leren, maar nog meer om te kijken wat nou eigenlijk mijn ding is met schilderen.

En uiteindelijk, na lang vijfen en zessen, ben ik gewoon maar eens gaan doen wat ik eigenlijk altijd al graag wilde doen en dat is gewoon mijn gang gaan op het doek. Doen waar ik zin in heb, dingen uitproberen en zoeken naar wat ik mooi en ook onvoorspelbaar vind. Waar is de harmonie, maar wat is ook weer niet saai en vooral expressief. Ik laat me graag inspireren door Jackson Pollock, Willem de Kooning, Mark Rothko, Gerhard Richter en meer expressionisten. En zoals Picasso zei “ik heb een idee en uiteindelijk wordt het iets anders”, meestal gaat het zo.

Deelname in Jaarboek Kunstenaars 2023.

Officieel lid van De Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars.

Schilderen is een geweldig creatieve manier van communiceren. Het boeit me mateloos en net als bij zoveel andere dingen in het leven, houdt het leren nooit op. Niets leukers dan iets mee te krijgen van de ervaring van een toeschouwer tot een schilderij van me; en alles mag... het schilderij is onschuldig en ik ook.

Je vindt mijn werk ook op de site van: Dutch Luxury Design